Curling Cup 2019

Curling Cup

Op de zaterdag 7 december organiseert Westerbergen de Curling Cup. Geef je team nu op en maak er een gezellige avond van met je collega's, familie of vrienden! Uiteraard krijgt het winnende team een prachtige prijs!

Deelname
U kunt uw interesse kenbaar maken middels het inschrijfformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om verdere details te bespreken. Een curlingteam bestaat uit 4 personen. Bestaat je team uit vijf personen, dan zul je moeten rouleren in de zin van een reservespeler. 

De wedstrijd
We beginnen de avond om 19:00 uur. Vanaf 18:30 is de baan open. De wedstrijden duren tot 21.30 uur. De finalewedstrijd begint om 21:45 uur. Daarna is de apres-ski bar open voor de nodige koek & zopie.

Er staan twee teams op de baan, die tegen elkaar een partij gaan spelen. Eén team speelt met de stenen met de kleur rood het andere team met de stenen met de kleur blauw.
De kleurverdeling wordt vóór aanvang van de partij aangeduid door de scheidsrechter. De teams gooien om de beurt een steen. Het lijkt op jeu de boules, maar dan op ijs. Dit gebeurt vier keer, elke speler heeft één steen. De steen wordt vanaf de werplijn (startblok) in één keer naar de andere zijde van de baan geschoven en wel zo dicht mogelijk bij het middelpunt van de cirkel aan het einde van de baan. Na 8 stenen (4 rood en 4 blauw) wordt er bekeken welke kleur steen het dichtst bij het middelpunt ligt. Deze is de winnaar.
Het team welke de winnende kleur gegooid heeft verdient een punt. Zo spelen de teams in drie partijen (3 x 8 stenen) een wedstrijd. Een wedstrijd duurt gemiddeld 15 minuten. Het team welke van de drie partijen twee keer het meest dichtbij het middelpunt van de cirkel heeft gelegen wint. Zo kan een mogelijke uitslag zijn 2-1, 3-0 etc.
Let op! Een steen die kantelt tijdens de worp of de achterzijde van de baan raakt, wordt niet meegeteld in de wedstrijd. Deze zal dan ook van de baan verwijderd worden.