Historie

In 1960 is er door onbekende oorzaak brand uitgebroken in het bos waar nu vakantiepark Westerbergen te vinden is. De eigenaar van het bos had geen enthousiasme om tot herbebossing over te gaan en heeft het terrein ter grootte van uiteindelijk 55 ha verkocht aan het pensioenfonds voor de vervoer- en havenbedrijven te Rotterdam. Het fonds heeft het terrein gekocht als beleggingsobject om er een vakantieoord van te maken. De eerste bungalows zijn gebouwd ten behoeve van het Rotterdamse haven personeel. Hoewel er vanaf het begin voorop stond dat het vakantieoord ook voor anderen toegankelijk moest zijn.
 
Rond de jaren 80 heeft de familie Klein het vakantiepark gekocht van het pensioenfonds. Het vakantiepark is tot op heden nog steeds in handen van familie Klein. 
 
Tot op de dag van vandaag bestaat het park uit ruim 300 campingplaatsen, bungalows, chalets, plaggenhutten en stacaravans en een luxe boomhut. Daarnaast zijn er faciliteiten beschikbaar waaronder: overdekt verwarmd zwembad, waterspeeltuin, recreatieteam, indoor speelparadijs, free game/sportveld, fietsverhuur, supermarkt, jeu de Boules, speeltuinen, springkussen, tennisbaan en tafeltennis, visvijver en wasserette.