Veelgestelde vragen

Vakantiepark Westerbergen is geopend en volgt de voorschriften van de Nederlandse overheid en gezondheidsautoriteiten. Ons beleid is gebaseerd op de actuele richtlijnen van het RIVM en Brancheorganisatie RECRON.

RIVM maatregelen
Wij verwachten dat u zich houdt aan de RIVM richtlijnen. De belangrijkste regels nogmaals opgesomd:
 • Blijf thuis bij klachten (dus ook bij verkoudheid)! Ben je ook benauwd en/of heb je koorts dan moeten alle huisgenoten thuisblijven. 
 • 1,5m afstand houden, overal!
 • Denk aan uw eigen hygiëne én dat van anderen!
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Vermijd drukke plekken, minimaal sociaal contact!
 • Was vaak je handen!
 • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes.
Omdat het over de gezondheid van onze gasten en medewerkers gaat, zullen wij deze regels strikt handhaven. Bij niet naleving van deze regels zult u per direct gevraagd worden om ons park te verlaten (toegang tot het park zal ontzegd worden, hier krijgt u schriftelijk bericht van en zult u geen restitutie ontvangen).
Parkinformatie  
 • De receptie heeft beperkte openingstijden. Het kan zijn dat wij door grote drukte telefonisch, per chat of e-mail op dit moment iets lastiger te bereiken zijn, wij vragen hiervoor uw begrip. Zou u bij voorkeur per e-mail contact willen opnemen?  
 • Receptie: wij verzoeken u vriendelijk met maximaal 1 gast per baliemedewerker naar binnen te komen. In alle gemeenschappelijke binnenruimten dient u een mondkapje te dragen.
 • Kijk voor de actuele openingstijden van de supermarkt hier. Ook is het mogelijk om boodschappen te bestellen en te laten bezorgen.
 • Het zwembad is gesloten.
 • Het restaurant en terras zijn gesloten per 15 oktober echter bieden wij per 15 oktober een uitgebreide afhaalkaart aan. De keuken is dagelijks geopend tussen 12.00 - 20.00 uur.
 • Onze snackbar is geopend voor pizza’s en snacks. Bestellen kan online, telefonisch via 0528 25 12 24 keuze 2 of bij de snackbar zelf. Onze voorkeur gaat uit naar online bestellen. De snackbar is dagelijks geopend tussen 12.00 - 20.00 uur.
 • De ballenbak is gesloten.
 • In alle gemeenschappelijke binnenruimten dient u een mondkapje te dragen.
 • Wij vragen u ook om vooral zelf extra hygiëne maatregelen te nemen. Denk daarbij niet alleen aan uzelf, maar ook aan anderen. In alle binnenruimten zijn desinfectiezuilen beschikbaar.  
Het restaurant en terras zijn gesloten per 15 oktober echter bieden wij per 15 oktober een uitgebreide afhaalkaart aan. De keuken is dagelijks geopend tussen 12.00 - 20.00 uur.
Op dit moment is het zwembad gesloten t/m 18 november.
Zoals u van Westerbergen gewend bent is er veel te beleven op ons vakantiepark. Ondanks de maatregelen, die momenteel gelden, hebben wij ons best gedaan om een aantal leuke en vooral veilige activiteiten samen te stellen. Klik hier voor de activiteiten. De komende recreatieprogramma’s treft u hier: recreatieprogramma 
Deze zijn aanwezig bij de receptie. U kunt een muntje bij de receptie kopen voor een wasbeurt a € 5,-. Een wasbeurt duurt ongeveer 45 minuten, dit staat aangegeven in de display. De drogers werken op muntjes van 0,10 en 0,50 voor een volle wasmachine heeft u ongeveer 1,50 nodig.
Dit is mogelijk, u betaald voor de plaats, niet voor aanwezig zijn.
Er is één speciaal aangepaste accommodatie te huur, Villa Buitengewoon. Op de camping heeft sanitairgebouw één een mindervaliden ruimte. Tevens is er in het hoofdgebouw een mindervalidentoilet aanwezig.
Dit kunt u op laten sturen naar het adres van het park ter attentie van uw achternaam. Brievenbuspost gaat gesorteerd op achternaam in de postvakjes bij de receptie. Indien het een pakketje is wordt er een briefje in het postvakje gelegd waarmee u, inclusief een legitimatiebewijs, het pakketje bij de receptie kunt afhalen.
Dit is uiteraard mogelijk, u kunt uw bezoek aanmelden bij de receptie. Indien uw bezoek een huisdier wenst mee te nemen, dient u van te voren te informeren naar de mogelijkheden.
Het vakantiepark is voorzien van een ruim gesorteerde supermarkt. Voor de openingstijden verwijzen wij u graag naar de mogelijkheden.
Fietsverhuur is dagelijks mogelijk via de receptie. Zie faciliteiten voor alle informatie.
Er starten diverse wandelroutes rechtstreeks van het park. Tevens zijn wij aangesloten op zowel het wandelknooppunten netwerk als ook het fietsknooppunten netwerk.
De internetverbinding op ons park wordt aangeboden door HotSpots van KPN. Bij de receptie kunt u voordelig toegangscodes kopen.
Wij bieden u de volgende mogelijkheden:
- Dagcode € 7,50
- Vier dagen code (midweek/weekend) € 12,50
- Weekcode € 20,00
U ontvangt 2x per dag een half uur gratis via KPN HotSpots per apparaat.
In en rond het hoofdgebouw treft u gratis onbeperkt Wifi aan.
Dit is afhankelijk van de soort kampeerplaats welke u geboekt heeft. Een standaard kampeerplaats is altijd 6 ampère, comfort 10 ampère en comfortplus en privé sanitair is 16 ampère.
Daar is een éénvoudige rekensom voor; ampère x volt. Bij 10 ampère is dit 10 x 230 volt = 2.300 Watt.
Grondzeil is alléén toegestaan onder de voortent en luifel met een maximale uitsteek van 20 cm.
Open vuur, in welke vorm dan ook, is niet toegestaan.
Uit veiligheidsoverwegingen is het niet toegestaan om roerende zaken zoals losse overkappingen, partytenten, stoelen, enz. onbeheerd bij uw accommodatie en/of campingplaats te laten staan. Indien u niet aanwezig bent dienen voorgaand genoemde zaken veilig opgeborgen te zijn. Tevens dient het geheel een verzorgde uitstraling te hebben.
Bij uw kampeertarief is één bijzettent inclusief (tot 6 m2). Bijzettenten groter dan 6 m2 of een tweede bijzettent (tot 6 m2) worden als extra bijzettent gezien.
Uw hond is toegestaan op de daarvoor bestemde campingplaatsen, er zijn ook huisdiervrije velden.
De grote van uw kampeerplaats wordt bepaald door welke soort kampeerplaats uw reserveert. Dit verschilt van standaard (8 meter breed x 10 meter diep) tot privé sanitair 12 breed x 10 m. diep).
De plaats omschrijvingen kunt u vinden op onze website onder het kopje kamperen.
Ja er zijn auto’s toegestaan op het terrein op de aangegeven parkeerplaatsen en - stroken. Alle velden (m.u.v. de 600-serie en privé sanitair) zijn autovrij. U mag uiteraard wel direct laden en lossen op het veld.
Er is standaard toegang voor 1 auto inbegrepen. U mag met maximaal 2 auto’s het terrein op, per kampeerplaats. Voor de tweede auto betaalt u een toeslag. Dit is vooraf bij te reserveren of bij de receptie.
Per bungalow zijn maximaal 2 auto’s toegestaan.
BBQ’s zijn toegestaan. Bij langdurige droogte zijn kolen- en gas BBQ’s niet toegestaan. Dit wordt dan aangekondigd. Open vuur in welke vorm dan ook is nooit toegestaan.
De receptie is dagelijks geopend. Voor actuele tijden kijkt u bij de openingstijden of in de Westerbergen app.
De actuele openingstijden treft u aan op onze website en in onze Westerbergen App.
Als gast mag u op de dag van aankomst en vertrek de hele dag gebruik maken van alle faciliteiten.
Indien u niet op ons park verblijft kunt u alleen gebruik maken van ons zwembad indien er een badmeester aanwezig is. Neemt u even contact op met onze receptie wanneer er een badmeester aanwezig is.
De inventarislijst vindt u hier. Ook vindt u de inventarislijst bij de accommodatieomschrijvingen.
U kunt de gehele dag inchecken en zodra de accommodatie beschikbaar is dan kunt u de sleutel meekrijgen. Dit kan ook betekenen dat u tot 15:00 uur moet wachten voordat u de accommodatie kunt betreden. De check-out van de accommodaties is uiterlijk 10.30 uur.
Vakantiepark Westerbergen is verplicht het aantal gasten te registreren in verband met calamiteiten. Tevens kunnen wij door de samenstelling van het reisgezelschap te weten beter op uw verblijf inspelen met bijvoorbeeld recreatieactiviteiten.
U neemt contact op met de receptie om dit door te geven. De sleutel wordt dan voor u klaargelegd in het restaurant.
U kunt betalen met de VISA en Mastercard, zowel online voor uw reservering als ook bij de receptie.
Informeer hier altijd naar door contact op te nemen met de receptie. Dit kan vooraf maar ook ter plaatse.
Bedlinnen is bij alle reserveringen verplicht om af te nemen voor iedereen van 2 jaar en ouder.
Er zijn in bepaalde accommodaties maximaal 2 honden toegestaan. Deze dient u vooraf aan te geven i.v.m. de indeling van de bungalows.
U kunt inloggen via uw omgeving, waarin u de termijnen en betaallink vindt.
Wij accepteren in bepaalde perioden de CampingCard ACSI, ANWB Camping Key of Best Deal kaart. Deze perioden treft u aan op onze website.
U kunt via de plattegrond in het online boekingssysteem de beschikbare plaatsen bekijken. Deze worden aangegeven met een groene pin.
Alle velden zijn geschikt voor kinderen. Op de plattegrond kunt u de speelplaatsen herkennen met een smiley.
De inchecktijd is 13.00 uur en de uitchecktijd voor de camping is 11.00 uur.
U kunt bij de receptie altijd vragen of een late check out mogelijk is. Dit geldt ook voor een vroege check-in.
U kunt dan contact opnemen met de receptie van Vakantiepark Westerbergen via de telefoon, e-mail of chat.
Vakantiepark Westerbergen is verplicht het aantal gasten te registreren in verband met calamiteiten. Tevens kunnen wij door de samenstelling van het reisgezelschap te weten beter op uw verblijf inspelen met bijvoorbeeld recreatieactiviteiten.
U kunt het actuele saldo van uw reservering zien in de ‘mijn omgeving’ van onze website.
De betalingstermijnen zijn afhankelijk hoe lang u van tevoren reserveert. De exacte data treft u aan op uw reserveringsbevestiging en in de ‘mijn Westerbergen’.
Alle betalingen worden afgehandeld door een gerenommeerde betaalprovider.
Dit is geen probleem, maak het bedrag over naar het rekeningnummer welke op de bevestiging staat o.v.v. het reserveringsnummer. Betaal NIET naar het rekeningnummer waar u wellicht een keer betaling heeft gedaan in de ‘mijn omgeving’.
Dit is mogelijk. U kunt een annuleringsfonds bij ons afsluiten. De premie bedraagt 4,5% van het huurbedrag.
Het is verstandig dat u een annuleringsfonds afsluit omdat de kosten die in rekening gebracht worden via de RECRON voorwaarden beperkt wordt. a: bij ziekte, ongeval of overlijden van één van de reisdeelnemers; b: bij ziekte, ongeval of overlijden van familie in de eerste graad; c: bij onvrijwillige werkeloosheid van de hoofdhuurder.
Om een reservering te mogen maken dient de hoofdhuurder minimaal 21 jaar oud te zijn en aanwezig te zijn tijdens het verblijf. Groepen jeugd zijn niet toegestaan.
Er zijn soms exclusieve actie via andere wegen, echter biedt Westerbergen te allen tijde de laagste prijsgarantie. Dus als u ergens een lager prijs heeft gezien voor hetzelfde verblijf, bieden wij dezelfde prijs en ontvangt u nog een extra voordeel.
Deze gebruiken wij alleen voor uw verblijf en u te informeren tijdens uw verblijf en over toekomstige acties en aanbiedingen. Indien u dit niet wenst, kunt u zicht hiervoor uitschrijven. De privacyverklaring treft u aan op onze website.
U kunt uw reservering telefonisch, of per e-mail annuleren. Dit heeft tot gevolg, dat uw reservering volgens de RECRON voorwaarden, welke bijgesloten zijn bij uw bevestiging, wordt geannuleerd.
Deze gegevens kunt u telefonisch, via e-mail, chat of via de inlog van uw omgeving wijzigen.
Uw reservering kunt u telefonisch of per e-mail wijzigen. En het bijboeken van arrangementen kunt u doorgeven via de telefoon, mail of chat.
Het is verstandig dat u een annuleringsfonds afsluit omdat de kosten die in rekening gebracht worden via de RECRON voorwaarden beperkt wordt.
U kunt een boodschappenpakket online, maar ook telefonisch of per e-mail bestellen.
Er is in alle landelijke schoolvakanties recreatie aanwezig. Voor alle beschikbare data, kijk op onze website bij recreatieteam.