Veelgestelde vragen

Vakantiepark Westerbergen is geopend en volgt de voorschriften van de Nederlandse overheid en gezondheidsautoriteiten. Ons beleid is gebaseerd op de actuele richtlijnen van het RIVM en Brancheorganisatie RECRON.

RIVM maatregelen
Wij verwachten dat u zich houdt aan de RIVM richtlijnen. De belangrijkste regels nogmaals opgesomd:
 • Blijf thuis bij klachten (dus ook bij verkoudheid)! Ben je ook benauwd en/of heb je koorts dan moeten alle huisgenoten thuisblijven. 
 • 1,5m afstand houden, overal!
 • Denk aan uw eigen hygiëne én dat van anderen!
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Vermijd drukke plekken, minimaal sociaal contact!
 • Was vaak je handen!
Omdat het over de gezondheid van onze gasten en medewerkers gaat, zullen wij deze regels strikt handhaven. Bij niet naleving van deze regels zult u per direct gevraagd worden om ons park te verlaten (toegang tot het park zal ontzegd worden, hier krijgt u schriftelijk bericht van en zult u geen restitutie ontvangen).
Parkinformatie  
 • Receptie: wij verzoeken u vriendelijk met maximaal 1 gast per baliemedewerker naar binnen te komen.
 • Kijk voor de actuele openingstijden van de supermarkt hier. Ook is het mogelijk om boodschappen te bestellen en te laten bezorgen.
 • Het restaurant is dagelijks geopend.
 • Het terras is dagelijks geopend.
 • Onze snackbar is geopend voor het afhalen voor het afhalen en bestellen van pizza’s en snacks. Bestellen kan online, telefonisch via 0528 25 12 24 keuze 2 of bij de snackbar zelf. Onze voorkeur gaat uit naar online bestellen.
 • Het indoor speelparadijs is geopend.
 • Wij vragen u ook om vooral zelf extra hygiëne maatregelen te nemen. Denk daarbij niet alleen aan uzelf, maar ook aan anderen. In alle binnenruimten zijn desinfectiezuilen beschikbaar. 
Restaurant
Het restaurant is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. U kunt uw tafel reserveren via de website. Het is ook mogelijk om ter plaatse een tafel te reserveren.

Keuken
De keuken is vanaf 12.00 uur geopend.
Het zwembad is geopend voor gasten die op ons park verblijven.
Het indoor speelparadijs is dagelijks geopend. Kinderen kunnen gebruik maken van het indoor speelparadijs. 
Zoals u van Westerbergen gewend bent is er veel te beleven op ons vakantiepark. Klik hier voor de activiteiten. De komende recreatieprogramma’s treft u hier: recreatieprogramma 
Deze zijn aanwezig in het hoofdgebouw bij de receptie. Voor €5,- kunt u een wasmunt kopen. Deze wasmunt is goed voor één wasbeurt van ongeveer 45 minuten. De exacte tijd wordt aangegeven op de display van de wasmachine. De drogers werken op munten van €0,10 en €0,50. Voor een volledige droogbeurt, raden wij u aan de droger aan te zetten met munten voor in totaal €1,50.
Dit is mogelijk, u betaald voor de plaats, niet voor aanwezig zijn.
Er is één speciaal aangepaste accommodatie te huur, Villa Buitengewoon. Op de camping heeft sanitairgebouw 1 een mindervaliden ruimte. Tevens is er in het hoofdgebouw een mindervalidentoilet aanwezig.
Dit kunt u op laten sturen naar het adres van Vakantiepark Westerbergen. Het is van belang dat uw naam wordt vermeld op de post. Brievenbuspost wordt gesorteerd op achternaam en in de postvakken bij de receptie gelegd. Indien u een pakket verwacht, ligt er een briefje in het postvak met daarop vermeld dat er een pakket voor u klaarligt bij de receptie. Neem dit briefje inclusief uw legitimatiebewijs mee naar de receptie om het pakket af te kunnen halen.
Dit is uiteraard mogelijk, u kunt uw bezoek aanmelden bij de receptie. Indien uw bezoek een huisdier wenst mee te nemen, dient u van tevoren te informeren naar de mogelijkheden.
Het vakantiepark is voorzien van een supermarkt met ruim assortiment. U kunt de openingstijden vinden op de website. Bekijk hier de openingstijden.
Fietsverhuur is dagelijks mogelijk via de receptie. Zie faciliteiten voor alle informatie.
Er starten diverse wandelroutes vanaf het park. Tevens zijn wij aangesloten op zowel het netwerk van wandelknooppunten als die voor fietsknooppunten.
In en rond het hoofdgebouw kunt u gebruikmaken van het gratis internet van Westerbergen. Buiten het hoofdgebouw en bij uw accommodatie of kampeerplaats kunt u gebruikmaken van internet aangeboden door KPN HotSpots. Per dag kunt u per apparaat tweemaal 30 minuten gebruikmaken van het gratis basisinternet van KPN Hotspots.

Wilt u onbeperkte toegang tot het internet bij uw accommodatie of kampeerplaats? Dan kunt u hiervoor een wificode kopen bij de receptie. De verschillende wificodes:
 • Dagcode € 7,50
 • Vier dagen code (midweek/weekend) € 12,50
 • Weekcode € 20,00
Dit verschilt per soort kampeerplaats. Een standaard kampeerplaats is altijd 6 ampère, comfort 10 ampère en comfortplus en privé sanitair is 16 ampère.
Daar is een eenvoudige rekensom voor: ampère x volt. Bij 10 ampère is dit 10 x 230 volt = 2.300 Watt.
Grondzeil is alléén toegestaan onder de voortent en luifel met een maximale uitsteek van 20 cm.
Open vuur, in welke vorm dan ook, is niet toegestaan.
Uit veiligheidsoverwegingen is het niet toegestaan om roerende zaken zoals losse overkappingen, partytenten, stoelen, enz. onbeheerd bij uw accommodatie en/of campingplaats te laten staan. Indien u niet aanwezig bent dienen voorgaand genoemde zaken veilig opgeborgen te zijn. Tevens dient het geheel een verzorgde uitstraling te hebben.
Bij uw kampeertarief is één bijzettent inclusief (tot 6 m2). Bijzettenten groter dan 6 m2 of een tweede bijzettent (tot 6 m2) worden als extra bijzettent gezien.
Uw hond is toegestaan op de daarvoor bestemde campingplaatsen, er zijn ook huisdiervrije velden.
De grootte van uw kampeerplaats wordt bepaald door welke soort kampeerplaats u reserveert. Dit verschilt van standaard (8 meter breed x 10 meter diep) tot privé sanitair (12 breed x 10 m. diep).
De omschrijvingen van de kampeerplaatsen kunt u vinden op onze website onder het kopje kamperen. Klik hier om de kampeerplaatsen te bekijken.
Ja er zijn auto’s toegestaan op het terrein op de aangegeven parkeerplaatsen en - stroken. Alle velden (m.u.v. de 600-serie en privé sanitair) zijn autovrij. U mag uiteraard wel direct laden en lossen op het veld.
Er is standaard toegang voor één auto inbegrepen. U mag per geboekte kampeerplaats met maximaal twee auto’s het camping terrein op. Voor de tweede auto betaalt u een toeslag. Dit is vooraf bij te reserveren of ter plekke bij de receptie.
Per bungalow zijn maximaal twee auto’s toegestaan.
BBQ’s zijn toegestaan. Bij langdurige droogte zijn kolen- en gas BBQ’s niet toegestaan. Dit wordt dan aangekondigd. Open vuur in welke vorm dan ook is nooit toegestaan.
De receptie is dagelijks geopend. Voor actuele tijden kijkt u bij de openingstijden of in de Westerbergen app.
De actuele openingstijden treft u aan op onze website en in onze Westerbergen App.
Als gast mag u op de dag van aankomst en vertrek de hele dag gebruikmaken van alle faciliteiten.
Het is niet mogelijk om gebruik te maken van het zwembad als u niet verblijft op het vakantiepark.
De inventarislijst vindt u hier. Ook vindt u de inventarislijst bij de accommodatieomschrijvingen.
U kunt de gehele dag inchecken en zodra de accommodatie beschikbaar is dan kunt u de sleutel meekrijgen. Dit kan ook betekenen dat u tot 15:00 uur moet wachten voordat u de accommodatie kunt betreden. De check out van de accommodaties is uiterlijk 10.30 uur.
Vakantiepark Westerbergen is verplicht het aantal gasten te registreren in verband met calamiteiten. Tevens kunnen wij door de samenstelling van het reisgezelschap te weten beter op uw verblijf inspelen met bijvoorbeeld recreatieactiviteiten.
U neemt contact op met de receptie om dit door te geven. Een alternatieve incheck wordt dan met u besproken.
U kunt betalen met de VISA en Mastercard, zowel online voor uw reservering als ook bij de receptie.
Informeer hier altijd naar door contact op te nemen met de receptie. Dit kan vooraf maar ook ter plaatse.
Bedlinnen is bij alle reserveringen verplicht om af te nemen voor iedereen van 2 jaar en ouder.
Er zijn in bepaalde accommodaties maximaal 2 honden toegestaan. Deze dient u vooraf aan te geven i.v.m. de indeling van de bungalows.
U kunt inloggen via uw omgeving, waarin u de termijnen en betaallink vindt.
U kunt via de plattegrond in het online boekingssysteem de beschikbare plaatsen bekijken. Deze worden aangegeven met een groene pin.
Alle velden zijn geschikt voor kinderen. Op de plattegrond kunt u de speelplaatsen herkennen met een smiley.
De inchecktijd is 13.00 uur en de uitchecktijd voor de camping is 11.00 uur.
U kunt bij de receptie altijd vragen of een late check out mogelijk is. Dit geldt ook voor een vroege check in.
U kunt dan contact opnemen met de receptie van Vakantiepark Westerbergen via de telefoon, e-mail of chat.
Vakantiepark Westerbergen is verplicht het aantal gasten te registreren in verband met calamiteiten. Tevens kunnen wij door de samenstelling van het reisgezelschap te weten, beter op uw verblijf inspelen met bijvoorbeeld recreatieactiviteiten.
U kunt het actuele saldo van uw reservering zien in de ‘mijn omgeving’ van onze website.
De betalingstermijnen zijn afhankelijk van hoe lang u van tevoren reserveert. De exacte data treft u aan op uw reserveringsbevestiging en in de ‘mijn omgeving’.
Alle betalingen worden afgehandeld door een gerenommeerde betaalprovider.
Dit is geen probleem, maak het bedrag over naar het rekeningnummer welke op de bevestiging staat o.v.v. het reserveringsnummer. Betaal NIET naar het rekeningnummer waar u wellicht een keer een betaling heeft gedaan in de ‘mijn omgeving’.
Dit is mogelijk. U kunt een annuleringsfonds bij ons afsluiten. De premie bedraagt 4,5% van het huurbedrag.
Het is verstandig dat u een annuleringsfonds afsluit omdat de kosten die in rekening gebracht worden via de RECRON voorwaarden beperkt wordt. a: bij ziekte, ongeval of overlijden van één van de reisdeelnemers; b: bij ziekte, ongeval of overlijden van familie in de eerste graad; c: bij onvrijwillige werkeloosheid van de hoofdhuurder.
Om een reservering te mogen maken dient de hoofdhuurder minimaal 21 jaar oud te zijn en aanwezig te zijn tijdens het verblijf. Groepen jeugd zijn niet toegestaan.
Er zijn soms exclusieve acties via andere wegen, echter biedt Westerbergen te allen tijde de laagste prijsgarantie. Dus als u ergens een lagere prijs heeft gezien voor hetzelfde verblijf, bieden wij dezelfde prijs en ontvangt u nog een extra voordeel.
Deze treft u aan op onze website. Klik hier om naar de algemene voorwaarden te gaan.
Deze gebruiken wij alleen voor uw verblijf, om u te informeren tijdens uw verblijf en over toekomstige acties en aanbiedingen. Indien u dit niet wenst, kunt u zicht hiervoor uitschrijven. De privacyverklaring treft u aan op onze website, klik hier om de privacyverklaring te bekijken.
U kunt uw reservering telefonisch, of per e-mail annuleren. Dit heeft tot gevolg, dat uw reservering volgens de RECRON voorwaarden, welke bijgesloten zijn bij uw bevestiging, wordt geannuleerd.
Deze gegevens kunt u telefonisch, via e-mail, chat of via de inlog van uw omgeving wijzigen.
Uw reservering kunt u telefonisch of per e-mail wijzigen. En het bijboeken van arrangementen kunt u doorgeven via de telefoon, mail of chat.
Het is verstandig dat u een annuleringsfonds afsluit omdat de kosten die in rekening gebracht worden via de RECRON voorwaarden beperkt wordt.
U kunt een boodschappenpakket online, maar ook telefonisch of per e-mail bestellen.
Er is in alle landelijke schoolvakanties en in de weekenden een recreatieprogramma voor alle leeftijden. In de midweken in juni bieden we recreatie voor jonge kinderen en volwassenen. Voor alle beschikbare data, klik hier.