Veelgestelde vragen

Dit is mogelijk, u betaald voor de plaats, niet voor aanwezig zijn.
Dit is uiteraard mogelijk, u kunt uw bezoek aanmelden bij de receptie. Indien uw bezoek een huisdier wenst mee te nemen, dient u van tevoren te informeren naar de mogelijkheden.
Het vakantiepark is voorzien van een supermarkt met ruim assortiment. U kunt de openingstijden vinden op de website.
Fietsverhuur is dagelijks mogelijk via de receptie. Bekijk hier het fietsaanbod. Wij adviseren fietsen vooraf te reserveren, dit kan zowel telefonisch als per e-mail.
Er starten diverse wandelroutes vanaf het park. Tevens zijn wij aangesloten op zowel het netwerk van wandelknooppunten als die voor fietsknooppunten.
In en rond het hoofdgebouw kunt u gebruikmaken van het gratis internet van Westerbergen. Buiten het hoofdgebouw en bij uw accommodatie of kampeerplaats kunt u gebruikmaken van internet aangeboden door KPN HotSpots. Per dag kunt u per apparaat tweemaal 30 minuten gebruikmaken van het gratis basisinternet van KPN Hotspots.

Wilt u onbeperkte toegang tot het internet bij uw accommodatie of kampeerplaats? Dan kunt u hiervoor een wificode kopen bij de receptie. De verschillende wificodes:
  • Vier dagen code (midweek/weekend) € 12,50
  • Weekcode € 20,00
Inrijden is mogelijk tot 23.30 uur, uitrijden kan te allen tijde. Na 23.30 uur kunt u eventueel de auto op een van de twee algemene parkeerplaatsen parkeren en te voet naar uw accommodatie of kampeerplaats gaan. 
Dit verschilt per soort kampeerplaats. Een standaard kampeerplaats is altijd 6 ampère, comfort 10 ampère en comfortplus en privé sanitair is 16 ampère.
Daar is een eenvoudige rekensom voor: ampère x volt. Bij 10 ampère is dit 10 x 230 volt = 2.300 Watt.
Grondzeil is alléén toegestaan onder de voortent en luifel met een maximale uitsteek van 20 cm.
Open vuur, in welke vorm dan ook, is niet toegestaan.
Uit veiligheidsoverwegingen is het niet toegestaan om roerende zaken zoals losse overkappingen, partytenten, stoelen, enz. onbeheerd bij uw accommodatie en/of campingplaats te laten staan. Indien u niet aanwezig bent dienen voorgaand genoemde zaken veilig opgeborgen te zijn. Tevens dient het geheel een verzorgde uitstraling te hebben.
Bij uw kampeertarief is één bijzettent inclusief (tot 6 m2). Bijzettenten groter dan 6 m2 of een tweede bijzettent (tot 6 m2) worden als extra bijzettent gezien.
Uw hond is toegestaan op de daarvoor bestemde campingplaatsen. Kampeerveld 18 t/m 24 is een huisdiervrij veld. Honden dienen te allen tijde aangelijnd te zijn op het campingterrein. 
De grootte van uw kampeerplaats wordt bepaald door welke soort kampeerplaats u reserveert. Dit verschilt van standaard (8 meter breed x 10 meter diep) tot privé sanitair (12 breed x 10 m. diep).
De omschrijvingen van de kampeerplaatsen kunt u vinden op onze website onder het kopje kamperen. Klik hier om de kampeerplaatsen te bekijken.
Ja, er zijn auto’s toegestaan op het terrein op de aangegeven parkeerplaatsen en - stroken. Alle velden (m.u.v. de 600-serie en privé sanitair) zijn autovrij. U mag uiteraard wel direct laden en lossen op het veld. Per reservering is één auto toegestaan op het campingterrein. Een dagpas voor de camping is bij de receptie te verkrijgen voor €2,- euro.
Er is standaard toegang voor één auto inbegrepen. U mag per geboekte kampeerplaats met maximaal twee auto’s het camping terrein op. Voor de tweede auto betaalt u een toeslag. Dit is vooraf bij te reserveren of ter plekke bij de receptie.
Per bungalow zijn maximaal twee auto’s toegestaan. Uw auto mag naast de bungalow geparkeerd worden.
BBQ’s zijn toegestaan. Bij langdurige droogte zijn kolen- en gas BBQ’s niet toegestaan. Dit wordt dan aangekondigd. Open vuur in welke vorm dan ook is nooit toegestaan.
De receptie is dagelijks geopend. Voor actuele tijden kijkt u bij de openingstijden of in de Westerbergen app.
Als gast mag u op de dag van aankomst en vertrek de hele dag gebruikmaken van alle faciliteiten.
Het is niet mogelijk om gebruik te maken van het zwembad als u niet verblijft op het vakantiepark.
De inventarislijst vindt u hier. Ook vindt u de inventarislijst bij de accommodatieomschrijvingen.
U kunt de gehele dag inchecken en zodra de accommodatie beschikbaar is dan kunt u de sleutel meekrijgen. De accommodatie staat gegarandeerd vanaf 16.00 uur voor u gereed. Dit kan ook betekenen dat u tot 16:00 uur moet wachten voordat u de accommodatie kunt betreden. De check out van de accommodaties is uiterlijk 10.00 uur.

Arriveert u later dan de aangegeven inchecktijd? Zou u dan zo vriendelijk willen zijn ons per e-mail te laten weten hoe laat u verwacht aan te komen?
 
Vakantiepark Westerbergen is verplicht het aantal gasten te registreren in verband met calamiteiten. Tevens kunnen wij door de samenstelling van het reisgezelschap te weten beter op uw verblijf inspelen met bijvoorbeeld recreatieactiviteiten.
U neemt contact op met de receptie om dit door te geven. Een alternatieve incheck wordt dan met u besproken.
U kunt betalen met de VISA en Mastercard, zowel online voor uw reservering als ook bij de receptie.
Informeer hier altijd naar door contact op te nemen met de receptie. Dit kan vooraf maar ook ter plaatse.
Bedlinnen is bij alle reserveringen verplicht om af te nemen voor iedereen van 2 jaar en ouder.
Er zijn in bepaalde accommodaties maximaal 2 honden toegestaan. Deze dient u vooraf aan te geven i.v.m. de indeling van de bungalows.
U kunt inloggen via uw omgeving, waarin u de termijnen en betaallink vindt.
U kunt via de plattegrond in het online boekingssysteem de beschikbare plaatsen bekijken. Deze worden aangegeven met een groene pin. Tegen betaling is het mogelijk een bepaald kampeerplaatsnummer te reserveren. 
Alle velden zijn geschikt voor kinderen. Op de plattegrond kunt u de speelplaatsen herkennen met een smiley.
De inchecktijd is 13.00 uur en de uitchecktijd voor de camping is 11.00 uur.
U kunt bij de receptie altijd vragen of een late check out mogelijk is. Dit geldt ook voor een vroege check in.
U kunt dan contact opnemen met de receptie van Vakantiepark Westerbergen via de telefoon, e-mail of chat.
Vakantiepark Westerbergen is verplicht het aantal gasten te registreren in verband met calamiteiten. Tevens kunnen wij door de samenstelling van het reisgezelschap te weten, beter op uw verblijf inspelen met bijvoorbeeld recreatieactiviteiten.
De afkorting kWh betekent kilowattuur (h = hour). Een kilowatt is 1000 watt. Vermenigvuldig het stroomverbruik in kilowatt met de tijd in uren dat u het toestel gebruikt. Bijvoorbeeld: u gebruikt een stofzuiger van 1200 watt gedurende een half uur. Dan is het verbruik 1,2 kilowatt x 1/2 uur = 0,6 kWh. Het aantal watt van een apparaat staat aangegeven op het informatieplaatje van het desbetreffende apparaat.
 
Het aantal ampère is afhankelijk van het type kampeerplaats. Hieronder treft u een overzicht aan.
 
Standaard kampeerplaats6 ampère elektra aansluiting
Comfort kampeerplaats10 ampère elektra aansluiting
Comfortplus kampeerplaats16 ampère elektra aansluiting
Kampeerplaats privé sanitair16 ampère elektra aansluiting

Om er achter te komen hoeveel stroom je kunt gebruiken op de camping bestaat er een simpele formule. Het voltage is 230 Volt. Om er achter te komen welke en hoeveel apparaten je aan de stroom kunt zetten vermenigvuldig je het aantal ampère met het voltage. Wanneer je op je kampeerplek te veel 'wattage' verbruikt is de kans aanwezig dat de zekering uitklapt.

Ampère x Voltage (230) = Watt

De uitkomst is het wattage dat je kunt gebruiken op je kampeerplek. Dit wattage vind je in vrijwel alle gevallen bij de stroomaansluiting van je elektrische apparaat. Tel dit bij elkaar op en je weet precies hoeveel je kunt gebruiken.

6 Ampère - 1380 watt
10 Ampère - 2300 watt
16 Ampère - 3680 watt
 
Onze stroompalen zijn geschikt voor de blauwe CEE campingstekker (ook wel eurostekker genoemd). Dit zijn de wel bekende dikke blauwe camping stekkers met drie pinnen die je op veel campings ziet. Aan een 20 á 25 meter lengte kabel heeft u meer dan voldoende.
Uw kampeerplaats is voorzien van een elektra aansluiting. Per 2023 betaalt u € 0,40 /kWh voor het elektraverbruik. Dit wordt na vertrek afgerekend en is niet inbegrepen in de huurprijs. Indien u een kampeerplaats met privésanitair hebt gereserveerd, is het verbruik van de privésanitair unit inbegrepen in de huurprijs.

U kunt uw verbruik op elk gewenst moment live inzien in de 'Mijn omgeving' op www.westerbergen.nl. Tevens kunt u zelf uw elektra uitschakelen en inschakelen indien u dit wenst. Controleert u bij het verlaten van de kampeerplaats altijd de stroompunten, zodat deze niet onnodig aan blijven staan. Na vertrek ontvangt u de eindafrekening voor het elektra verbruik. 
Nee, na uw betaling sturen wij doorgaans geen betalingsbevestiging. U kunt het actuele saldo van uw reservering zien in de ‘Mijn omgeving’ van onze website.
De betalingstermijnen zijn afhankelijk van hoe lang u van tevoren reserveert. De exacte data treft u aan op uw reserveringsbevestiging en in de ‘mijn omgeving’.
Alle betalingen worden afgehandeld door een gerenommeerde betaalprovider.
Dit is geen probleem, maak het bedrag over naar het rekeningnummer welke op de bevestiging staat o.v.v. het reserveringsnummer. Betaal NIET naar het rekeningnummer waar u wellicht een keer een betaling heeft gedaan in de ‘mijn omgeving’.
Dit is mogelijk. U kunt een annuleringsfonds bij ons afsluiten. De premie bedraagt 4,5% van het huurbedrag.
Het is verstandig dat u een annuleringsfonds afsluit omdat de kosten die in rekening gebracht worden via de RECRON voorwaarden beperkt wordt. a: bij ziekte, ongeval of overlijden van één van de reisdeelnemers; b: bij ziekte, ongeval of overlijden van familie in de eerste graad; c: bij onvrijwillige werkeloosheid van de hoofdhuurder.
Om een reservering te mogen maken dient de hoofdhuurder minimaal 21 jaar oud te zijn en aanwezig te zijn tijdens het verblijf. Groepen jeugd zijn niet toegestaan.
Er zijn soms exclusieve acties via andere wegen, echter biedt Westerbergen te allen tijde de laagste prijsgarantie. Dus als u ergens een lagere prijs heeft gezien voor hetzelfde verblijf, bieden wij dezelfde prijs en ontvangt u nog een extra voordeel.
Deze treft u aan op onze website. Klik hier om naar de algemene voorwaarden te gaan.
Deze gebruiken wij alleen voor uw verblijf, om u te informeren tijdens uw verblijf en over toekomstige acties en aanbiedingen. Indien u dit niet wenst, kunt u zicht hiervoor uitschrijven. De privacyverklaring treft u aan op onze website, klik hier om de privacyverklaring te bekijken.
U kunt uw reservering enkel per e-mail annuleren. Dit heeft tot gevolg, dat uw reservering volgens de RECRON voorwaarden, welke bijgesloten zijn bij uw bevestiging, wordt geannuleerd. Indien u niet rechtstreeks bij ons een boeking hebt geplaatst maar via een partner, dient u hen te contacteren om te annuleren.
Deze gegevens kunt u telefonisch, via e-mail, chat of via de inlog van uw omgeving wijzigen.
Uw reservering kunt u telefonisch of per e-mail wijzigen. En het bijboeken van arrangementen kunt u doorgeven via de telefoon, mail of chat.
Het is verstandig dat u een annuleringsfonds afsluit omdat de kosten die in rekening gebracht worden via de RECRON voorwaarden beperkt wordt.
Voor uw boodschappen hoeft u Vakantiepark Westerbergen niet af! Onze supermarkt is voorzien van een zeer ruim en compleet assortiment levensmiddelen, verse broodjes, koelproducten en non-food artikelen. Bestel hier uw boodschappen online.
Er is in alle landelijke schoolvakanties en in sommige themaweekenden een recreatieprogramma voor alle leeftijden. Klik hier voor meer informatie.